Yak, maldito bitxo matojero entre parabolts…

Entorn de pel·lícula , la Cresta d'Alba...

Ressenyar una via…, pa que si ja n’hi han de ressenyes. El grau és el grau, però a qui li importa el grau si el que busques és passejar lluny de la qüotidianetat. Xafarder de mena, sempre busco alguna informació sobre on vaig. Aquest cop trobar informació sobre la via no va ser fàcil. Trobar una topo és una cosa, trobar algú que hi hagi estat és una altre cosa. Amb el Montarto ja ens va passar algo així, aquest cop no sé què dir…

La via havia de ser una prolongada presa de contacte amb el granit. Setze tirades ens va semblar suficient. L’equipament, diguem que suficient si t’agrada pasturar per plaques de

L'Eduard pasturant...

granit fent veure que escales. Aquesta és la meva sensació. L’excusa per venir era l’anual Goril·lada Garriguenca, aquest any era la desena. Jo, només en porto dues, però no serà la darrera… La via, Yaks, a les Fites del Pintrat, té una magnífica ressenya a la Nit del Lloro, magnífica font d’idees i d’altres lios per l’estil.

 

Plaques de granit a gogó…

Hi vam anar dues cordades, la primera Andrés, Peter i en Joan, la segona l’Eduard, la Mon i jo. En el nostre cas vam escapar-nos per les pastures abans del darrer tram. En el cas de l’altre cordada van sortir per dalt. Cal dir que pel que expliquen els companys el darrer tram és una mica més exigent de grau i escàs d’equipament. Que us dic que no val la pena portar massa trastos, doncs la veritat, carregar pes per a no res és de tontos si no vols fer les darreres quatre o cinc tirades. Poca cosa es pot posar, i la veritat amb un joc de friends fas de sobres. En algun que altre tram fas el mono agafan-te a les herbes i diversos matolls, que si nostresenyor els va posar, no deu ser trampa. La via és discontínua i massa rebuscada, però molt maca i assequible. L’entorn és preciós. L’aproximació breu, però no curta. Una mitja hora llarga. El descens del cim llarg, però sembla que sencill.

La felicitat d'estar altrecop a terra...

La nostra escapatòria demanà intuició femenina, però amb una mica de sensibilitat alpina te’n surts bastant bé, aquí ho deixo… No és una via per anar a fer el friki vamos… l’entorn es pot tornar exigent si bufa el vent. Si fa sol pots quedar literalment torrat en les plaques. Per cert, cordes de seixanta o algú haurà de sortir a l’enssemmble. Nosaltres ho vam haver de fer, doncs portavem un 50 i un 60. Està clar que em va tocar a mí, no?…, doncs ja està.

Sobat?, nooooo...

A Benasc vaig trobar el tranquil Oriol i companyia, que baixaven del cel per remenar friends entre l’avern que s’ha convertit el poble. Jo que vaig nèixer a Sant Cugat estic aclimatat de tan piju, alguns no tant. La via recomanable si et poses al paper de que et un Yak, si no… empaiteu els vostres somnis en un altre puesto.

4 pensaments sobre “Yak, maldito bitxo matojero entre parabolts…

 1. hahaha…bona crònica!!!!

  DOncs la propera ja sabeu on anar eh? UNA inmensa patejada però posareu friends, no hi ha pijus ( de fet no hi ha ni Déu..que es va oblidar d’aquell racó), i hi ha vies molt autèntiques pera intuicions despertes…ni femenines ni masculines, sensibles i alhora dures si…això segur!

  Encantat de coneixe’t en viu bow, una encaixada ben forta…els alpinistes fanàtics de veritat ens trobem a la muntanya…això no ha canviat eh?

  DEEEWWW!!!

  • I tant que hi ha una patejada… i de les més terribles que recordo. Ja ho tinc al cap ja, això de fer li una visita… Em falten dies al calendari i hores al rellotge. Com diu el blues: So many women, so litle time..

   Una gran abraçada.

  • Noi, hi ha un llarg, el darrer de la primera part, que fas tot un flanqueig agafat als ginebrons de la rima, i el se segon com has sacsejat la terra , fa el flanqueig bufant les preses de peu…, d’aquí lo del bitxo matojero. Mira que hi ha cops que agafar segons quin romaní fa molta grima, però trincar una sabinaaaa…

   Una abraçada a la gent de terraendins…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s